İŞKUR’DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İŞ DENEYİMİ VE PARA KAZANMA İMKÂNI

Türkiye İş Kurumu adına Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı, üniversite öğrencilerinin bulundukları illerde “işbaşı eğitim programı”na katılarak 15 gün ile 3 ay arasında değişen sürelerle iş deneyimi kazanabileceklerini ve aylık bin TL gelir elde edebileceklerini açıkladı.

İşbaşı Eğitim Programına kimler katılabilir?

15 yaşını tamamlamış işsizler ile ünviversite öğrencileri katılabilir.

İşbaşı Eğitim Programı için nereye başvurulacak, iş nasıl bulunacak?

Öğrencisi kendisi bulablir veya en yakın İşkur birimine başvurabilir.

İEP sonunda çalışan ne kazanır?

Öğrenci aylık 1000 lira civarında bir para ve iş tecrübesi yanısıra program tamamlandığında bir sertifika kazanır.

İEP yararlanma süresi ne kadardır?

15 gün ile 3 ay arasında olabilir. Bu süre aralığında tam ne kadar olacağı işveren ile çalışanın karşılıklı belirlemesi mümkün.

İEP sonunda çalışmaya devam edilmesi durumunda işveren ve çalışanın artı bir kazancı var mı?

Program sonunda katılımcının işveren katılımcının istihdamını devam ettirmesi durumunda imalat sektöründe 42 ay, diğer sektörlerde 30 ay boyunca işveren sigorta primini İŞKUR ödeyecek.

Hangi işyerleri İEP’na katılabilir?

En az 2 sigortalı çalışanı bulunan bütün işyerleri İEP çerçevesinde eleman istihdam edebilir.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü ve Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) Başkanı Dr. Nusret Yazıcı, üniversite öğrencilerinin bulundukları illerde işbaşı eğitim programına katılarak iş deneyimi kazanabileceklerini ve bunun karşılığında da aylık bin TL gelir elde edebileceklerini açıkladı. En az 2 sigortalı çalışanı bulunan işyerlerinde uygulanan ve işverene hiçbir maliyeti olmayan programa katılacak 15 yaşını tamamlamış işsizler ve üniversite öğrencileri, hem bir meslek ile ilgili deneyim kazanırken hem de günlük 38,48 TL olmak üzere aylık net asgari ücret düzeyinde bin TL gelir elde edebilmektedir.
İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı yaptığı açıklamada “Öğrenciler Türkiye’nin her yerinde ya kendileri çalışacakları işyerlerini bulabilirler ya da kendilerine en yakın İŞKUR birimlerine gelerek bizden yardım alabilirler. Gençlerimiz hem para kazanacaklar hem de bir meslekte deneyim kazanarak mezuniyet sonrasında daha kolay iş bulabileceklerdir. Zira artık neredeyse bütün işletmeler işe alımlarında öğrencilik süresince iş deneyimi kazanıp kazanmadığına bakıyorlar. Programın süresini işveren ve katılımcı kendisi belirliyor. İster 3 ay ister 15 gün. Yeter ki gencimiz o işin nasıl yapıldığını bu süre içinde öğrenebilsin. Program sonunda kendilerine işbaşı eğitim programına katılım sertifikası veriyoruz. Bu şekilde mezun olduklarında bu iş tecrübesini de kanıtlamış olacaklardır” dedi.
Bu programı özellikle genç işsizliğin azaltılması bakımından önemsediklerini belirten İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı, “Bu önemin bir göstergesi olarak günlük ödenen miktarı Nisan ayında 25 TL’den 36,5 TL’ye ve Temmuz ayı başı itibari ile de net asgari ücret seviyesine çıkararak 38,48 TL yaptık. Ayrıca işverenlerimiz bu programa katılan kişileri istihdam ederlerse de imalat sektöründe 42 diğer sektörlerde 30 ay boyunca işveren sigorta primleri biz ödüyoruz” ifadelerinin kullandı.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Mobil Uygulamamızı İNDİRİN!

Açık Lise Yazı ve Haberler


Etiketler: , , , , , ,
Eklenme Tarihi: 30 Ağustos 2015

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın