TEOG 2015 Lise nakil işlemleri ve boş kontenjan sorgulama
Boş kontenjan sayısı yaklaşık 249 bin! TEOG Lise yerleştirme sonuçlarını açıklayan MEB, yerleştirmeler sonunda okullarda halen 248 bin 908 boş kontenjan bulunduğunu duyurdu. Peki E-okul ile lise nakil ve lise kayıt nasıl yapılır? Boş lontenjanlar nasıl ve nereden sorgulanır? Boş kontenjanları ve liselerin taban puanlarını aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.
Milli eğitim Bakanlığı (MEB), 2014-2015 öğretim yılı “Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi” (TEOG) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilme sonuçlarını açıkladı. TEOG yerleştirme sonuçlarını açıklayan MEB, yerleştirmeler sonunda okullarda halen 248 bin 908 boş kontenjan bulunduğunu duyurdu.
MEB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu kapsamda yerleştirme işlemleri, öğrencilerimizin okul kodlarına göre yaptıkları tercihler doğrultusunda Yerleştirmeye Esas Puanlarına (YEP) göre gerçekleştirilmiştir. Yerleştirme sonuçlarına, www.sinavlar.gov.tr ve http://teog2015.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabilir.
Yerleştirmeye Esas Puanı hesaplanan 1 milyon 288 bin 315 öğrencimizden; 1 milyon 108 bin 182’si tercih başvurusunda bulunmuştur. Tercihte bulunan öğrencilerimizin % 94’ünü oluşturan 1 milyon 36 bin 809 öğrencimiz tercihlerinden birine yerleştirilmiştir. İlk beş tercihine yerleşen öğrenci sayımız % 66 ile 736 bin 796, ilk on tercihine yerleşen öğrenci sayımız % 87 ile 960 bin 136’dır. Tercih yaptıkları halde tercihlerinden birine yerleşemeyen 71 bin 373 öğrencimiz ile hiçbir tercihte bulunmamış ve herhangi bir özel öğretim kurumuna kaydını yaptırmamış öğrencilerimiz açık öğretim kurumlarına yerleştirilmiştir. Yerleştirme sonunda okullarımızda halen 248 bin 908 boş kontenjan bulunmaktadır.”
LİSE BOŞ KONTENJANLARINI VE TABAN PUANLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN!
Hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihte bulunduğu halde tercihlerinden birine yerleşemeyerek açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler ile tercihleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrenciler istemeleri hâlinde 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Öğrenciler bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 (üç) tercih yapacaklar ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklar. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül 2015 tarihi itibarıyla sona erecek. Ayrıntılı bilgi odsgm.meb.gov.tr/ adresinden Tercih ve Yerleştirme Kılavuzuna ulaşarak edinilebilir.
Nakil kontenjanları internetten öğrenilebilecek
2015 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması Kapsamında Oluşan Boş Kontenjanlar MEB tarafından www.sinavlar.gov.tr/kontejan adresinde yayınlandı. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, lise boş kontenjanları ve taban puanlarını il-ilçe-okul bazında ve “14.08.2015 Tarihi itibariyle Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sürecinde ilk yerleştirme sonucu okulların boş kalan kontenjanlarını göstermektedir. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları bu kontenjanlarla sınırlı olmayacaktır. 17.08.2015 – 21.08.2015 tarihleri arasında yerleştirmeye esas nakil başvuruları sırasında boşalacak kontenjanlar dikkate alınarak yerleştirmeye esas nakil işlemleri yapılacaktır.” notuyla yayınladı.
Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos’ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00’da ilan edilecek.
Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Öğrenciler, her bir nakil talebinde tek okul tercihinde bulunacak.
Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek.
26 Eylül’den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Milli Eğitim Bakanlığının “e-okul.meb.gov.tr” adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, velilere nakiller için 5 hafta süre tanıdı. Veliler, bu süre içinde evlerine en yakın okulları tek tek dolaşıp boş kontenjanlarını takip edecek, kontenjan açılınca nakil isteyecek.
TEOG yerleştirmelerinde bazı öğrencilerin evlerine 150 kilometreyi aşan uzaklıkta, tercih etmedikleri okullara kaydedilmesi skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı velilere nakiller için 5 hafta süre tanıdı. Veliler, bu süre içinde evlerine en yakın okulların boş kontenjanlarını takip edecek. Okul okul gezecek olan veliler, açık kontenjan bulunan okullara nakil isteyecek. En yüksek puandan başlayarak yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.
Lise nakil işlemleri devam ediyor
Açık Lise Yazı ve Haberler
Doğru soru sormak, doğru cevaplara ulaşmanın ilk koşuludur. Yorum yazın, soru sorun, cevaplayalım.
Etiketler: LİSE BOŞ KONTENJAN VE TABAN PUANLARI, Lise nakil işlemleri, okul boş kontenjan sayısı, TEOG 2015
Eklenme Tarihi: 16 Ağustos 2015
Konu hakkında yorumunuzu yazın